fredag, august 03, 2007

Privatlivets fred på e-Boks

På e-Boks' side om beskyttelse af privatlivets fred kan man læse (mine fremhævelser i kursiv):
Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

e-Boks har skrevet denne erklæring for at understrege, at vi ser med den største alvor på spørgsmålet om privatlivets fred i det digitale samfund. Det følgende deklarerer vores praksis for informationsindsamling og praksis for videregivelse af oplysninger på e-boks.dk

Vi anvender cookies til at indsamle oplysninger om brugen af e-Boks. Oplysningerne er f.eks.¹:
  • din browsertype, din skærmopløsning og dit operativsystem
  • hvilke sider du har besøgt på e-boks.dk
  • din IP-adresse
Oplysningerne er anonyme og bruges kun til udarbejdelse af generel statistik samt til forbedring af e-boks.dk.

Det garanteres, at ingen af de indsamlede informationer bliver overdraget til tredjemand.²

De indsamlede oplysninger kan ikke henføres til personlige oplysninger, som du afgiver i forbindelse med brugen af e-Boks. Personlige oplysninger behandles i overensstemmelse med e-Boks vilkår.

Dette website indeholder links til andre websites. e-Boks er ikke ansvarlig for disse andre websites´ praksis omkring privatlivets fred.³
Ad 1: “Oplysningerne er f.eks.”

Det lille “f.eks.” fritager e-Boks for at oplyse nøjagtigt hvilke oplysninger der indsamles, hvilket gør at de efterfølgende tre punkter i bedste fald er overflødige, og i værste fald giver en falsk tryghed.

Ad 2: “Det garanteres, at ingen af de indsamlede informationer bliver overdraget til tredjemand.”

Nuvel, hvordan ordet “overdraget” skal fortolkes er naturligvis et åbent spørgsmål, men vi har allerede set at der udvexles data med 2o7.net, så i bedste fald er det en tilsnigelse at sige at data ikke overdrages til tredjemand, i værste fald er det en lodret løgn.

Ad 3: “Dette website indeholder links til andre websites. e-Boks er ikke ansvarlig for disse andre websites´ praksis omkring privatlivets fred.”

Med denne stanza fralægger e-Boks sig fuldstændigt ansvaret for de uspecificerede oplysninger der videresendes til Omniture, herunder fx hvad der sker med oplysningerne, hvem der har adgang til disse, og hvad de bruges til.

Det er en ommer, e-Boks!

Opdatering kl. 14:37:

Erik Abildgaard Knudsen, produktchef hos e-Boks, skriver som svar på ovenstående:
“Tak for dit input. Vi er i gang med at udarbejde en mere detaljeret erklæring om beskyttelse af privatlivets fred. Dette arbejde fortsætter, når jeg er tilbage fra ferie og her vil jeg tage dit input med i betragtning.”

Ingen kommentarer: